Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Pileuleuyan, Kang!

Kénging Bune Upik
Dipidangkeun dina lapak 06 Oktober 2014 10:09:20

“Nyai, mihapé barudak. Wayahna mimiti poé isuk mah sagala ku sorangan, engkang moal bisa maturan ngasuh, moal bisa maturan Nyai nyiar kipayah. Mun téa mah Nyai keueung ngasuh barudak sosoranganan, Engkang ihlas bisi Nyai rék boga salaki deui,” Engkang ngaheruk, cai murubut tina kongkolak panonna. Hate lewang, hariwang, melang, nyanghareupan poé isuk tanpa Engkang.

Rebun-rebun geus dipapagkeun. Ngiclik nuturkeun, ngabring saanak-anak muru tungtung lembur. Seja mileuleuyankeun ka nu rék ninggalkeun. Teu lémék, teu nyarék. Ngabigeu. Ngan hate norowéco sewang-séwangan. Si Cikal jeung Panengah ngeluk, bangun nganaha-naha. Ngan Si Bungsu nu anteng ngagenyol nyusu, bubuhan can pati hideng.

Matapoé mimiti mentrang. Hate beuki longkéwang. Engkang neuteup, anteb. Duh, teu kuat males teuteupna nu pinuh deudeuh.
“Sing ihlas, Nyai. Ulah diceungceurikan. Geus jadi kawajiban urang,” pokna dareuda.
“Wilujeng angkat Kang, pamugi kaihlasan Engkang ditampi ku Gusti.”
“Bapaaaaa…..!” barudak raong awor jeung bedahna cimata, waktu Engkang ngajungkel, guyang getih mareng jeung séahna takbir.