Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Na Congona

Kénging Nasrul Jatnika
Dipidangkeun dina lapak 27 Séptémber 2014 05:19:59

“Bral geura téangan..!!”
Mipir gawir nyukcruk galur. Tempat jeung waktu. Murudulkeun aleutan. Resi, Puruhita jeung para Kuncén. Disusud kaliang-liangna. Jumarigjeug. Ti Sukapura nepi ka Dayeuh Sagara. Awak geus dijieun suku. Lumampah lain ukur wawangsalan, “Ngitung lembur ngajajah mirangan kori”. Nyamos.

Ayeuna kuring dina congo dunya. Purah néangan ibadah panghadé-hadéna. Meupeus keuyang ka Ambu. Hésé béléké. Kujang dibalédogkeun kana lemah. Parat, ngari gagangna. Brek sila. Reup. Museur. Simpé nyekék.

Laksaan cicika ngurilingan waruga. Séah. Akar kawedukkan hojah. Cicika peuray. Cahyana napel sakujur. Nyah beunta. Gigireun kuring aya kuring. Maké jamang diiket barangbang semplak. Katuhueun, kuring. Maké pakéan bodas. Dihareup, kuring. Make makuta. Belah dituna. Tukangeun. Kuring kabéh. Laju sarujud. Madep ka hiji wangunan kuna. Disaput lawon hideung.
“Anaking, di dieu Ambu dumuk. Agé-agé. Cuang balik.” Sabulu-bulu carengkat. Mudigdig. Gelap salésér minuhan awak. Lain ieu lembur kami. Gep pigeulang dituyun. Awak kuring deku. Dikurilingan kunu nyoara, “Labaikallahumma labaik..”