Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Teu Betah

Kénging Maya Yuliana
Dipidangkeun dina lapak 23 Séptémber 2014 13:48:21

Balik sakola. Pabeubeurang. Horéam balik. Geus kabayang kaayaanna bakal kumaha. Indung Bapana pasti keur paséa deui. Méh ampir unggal poéna. Di imah téh harénghéng waé. Matak seunggah.
"Rék ulin ka imah urang heula? Yuk?" Yuni, sobatna, nu nangtung gigireunnana, siga geus nyaho. Geus surti, kana kabingungna.
"Baé? Teu nanaon?"
Ukur narik leungeun. Lumpat ngudag beus, nu keur ngaliwat.

Betah. Tiis ceuli, hérang mata. Béda pisan kaayaan di imah Yuni mah. Geus akrab jeung indungna ogé. Ngobrol, nepika ngilu mantuan masak sagala. Mun teu kitu, ukur cicing di kamar Yuni. Ngagosip atawa maca. Da puguh di kamarna loba pisan buku.
"Geus, saré di dieu wé. Isuk minggu ieuh. Nya?"
Ukur dijawab ku unggeuk, bari ngabelenyéh seuri.

Balik isuk-isuk. Nyampeurkeun indungna nu keur masak di dapur. Ukur dirérét. Laju neruskeun masak. Hayang mah ditanya. Atawa dicarékan sakalian. Ngadon diantep. Bapana, teuing ka mana.

Muru kamar. Jetrék! Ngonci panto. Ngalungkeun ransel kana méja. Brug! Kana kasur. Nyuuh kana bantal. Segruk!