Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Bakat Ku Butuh

Kénging Bune Upik
Dipidangkeun dina lapak 11 Séptémber 2014 05:40:34

Asup ka rohangan ujian, hate milu keketegan. Nu milu ujian lolobana pagawé nu hayang ijasah SMA, geus karolot. Lembar soal dibagikeun. Kertas patingkeresek, adu manis jeng sora luh-lah nu seunggah. Dipencrong saurang-saurang. Tegang.

“Duh, hésé ning euy!” ceuk lalaki ti tebéh juru. “Tipayun dugi ka mana sakolana Pa?” panasaran nanya. “SMA kelas dua Bu, kabujeng teu purun, badeur,” témbalna. Laju nguriling, niténan bisi aya nu salah ngabuleudan. Paneuteup euntreup dina méja tengah, katémbong teu gulinggasahan siga nu séjén. “Pasti ieu nu drop out ti kelas tilu, da siga nu babarieun,” ceuk pamikir. “Pa Yoga dugi ka kelas sabaraha di SMA?” cekéng. “Abdi ti SD Bu. Mung ngiring kesetaraan Paket B sareng Paket C, ngeureuyeuh,” cenah.

Nungtutan, nu anggeus ngumpulkeun lembar jawaban. Dititénan. Nu ti SMA bari teu puruneun, jawabannana loba nu salah. Nu semet SD tapi ngeureuyeuh, ngan tujuh nu salahna. Ngahuleng, manahoréng nu suhud tur keyeng nu sok pareng.