Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Bulan Belenong

Kénging Bune Upik
Dipidangkeun dina lapak 10 Séptémber 2014 05:36:00

Darl, langit lénglang taya aling-aling. Taya mega hideung tur pepedut. Bulan belenong, atra, mabra. Murub mubyar siga haté urang. Teu geuneuk teu maleukmeuk pan, Darl? Éstu caang bulan opat welas, lébar jalan sasapuan.

Darl, kamari kuring kungsi balilihan nalika nyungsi jirim salira. Sab salira mopoék di leuweung luwang liwung, nu rembet pajurawet ku kakayon kaadigungan jeung ajén diri nu nalimbeng diri urang séwang-séwangan. Kuring méh-méhan leungiteun tapak, sab maca salira teu sagampang maca péta. Kuring teu bisa ngabédakeun mana asih nu ngagugunung, mana jungkrang nu méh misahkeun deudeuh urang duaan. “Nung, trésna lain malulu kokojayan dina lautan dunya barana, tapi kudu bisa neuleuman haté tur ngajaga kasatiaan,” saur salira harita, nalika cimata geus teu bisa ngabangbalérkeun rasa.

Darl, kuring ampir kalangsu, ka leuweung ganggong simagonggong. Hadéna salira gancang ngarungrum ku kanyaah, nuyun kuring balik ka dunya nu samistina. “Nung, hampura Aka geus nyapirakeun, hayu cuang papag bulan belenong, nu urang.”