Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Patengan

Kénging Nida Salamah
Dipidangkeun dina lapak 23 Agustus 2014 12:01:05

Situ Patengan caina ngagenclang. Saranggeum batu leutik dialung-alungkeun ka tengahna. Hiji-hiji. Ngalungkeun panineungan. Sinah tilem ka dadasarna, ulah kungsi narémbongan deui.

Naon atuh ari urang. Waruga-waruga nu lalumpatan tina kapeurih poé kamari. Mawa haté nu kari sabeulah séwang. Maksakeun hudang tina impénan nu cidra. Babatek diri seja nuluykeun hanca hirup, nu geuning kudu tuluy dilaju. Nyanghareupan poé isuk nu teuing kumaha béhna.

Lir parahu-parahu di Situ Patengan. Urang keur pateangan-teangan. Sugan jeung sugan. Manggih balad hirup pakokolot. Keur silih pihapékeun haté. Silih talingakeun raga. Nu néang, nu ditéang, papaliwat dina suat-sietna dunya. Teuing iraha panggihna.

"Ajak abdi, Kang," cekéng harita. " Ka mana wae salira hoyongna, Jungjunan," kecapna kareueut. Najan ayeuna karasa peuheur.

Batu na ranggeuman pinuh kénéh. Kawas kasono ieu. Pinuh ngaranggeum dada.