Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Haréwos Ti Lebah Panto

Kénging Nana Sukmana
Dipidangkeun dina lapak 02 Agustus 2014 03:54:10

KEKETROK kalah nyeri buku curuk. Pupuntenan kalah peura. Taya nu némbal. Awak nahnay. Gék, luhureun batu handapeun léngkéng nu ngarandakah. Pentilna meuhpeuy. Keun, alaeun lamun geus manték. Rét ka wétan, gunung luhur ngabadega. Bangun anu cacarita. "Manéh kudu kawas aing. Sing pengkuh, gedé wawanén. Tong jejerih. Aprak dunya," pokna. Rét ka kalér, sawah ngampar dibeulah ku walungan tingarileu. Ngagenyas hérang caina. "Tuturkeun aing. Geura sungsi huripna hirup. Beresikeun haté. Tong luhlah mun aya runtah. Pan bakal palid jeung budah, bakal kapangpéngkeun di muhara. Moal nepi ka sagara." Harus pisan. Saharus séah curugna. Rénghap, lageday, nyarandé kana tangkal. Kadéngé sada anu ngaréwos. Halon naker tapi béntés. "Kudu daék ngotéktak. Tengetan aing. Hirup kudu timu jeung galeuhna. Pesék kulitna sing moloko. Piwanoh urat dagingna. Tong rumahuh mangsa ngadék. Ulah eureun mun can timu.” Leng ngahuléng. “Hayu ka lebet. Urang sungsi sasarengan.” Koréjat. Rét. Imut leleb lebah panto. Awak hurung. Tanaga ngadadak bedas.**(01-08-2014)