Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Régang Di Pagunungan

Kénging Nida Salamah
Dipidangkeun dina lapak 31 Juli 2014 15:15:43

Cinutrung hareupeun hawu. Seuneuna méh pareum. Ukur ruhay nu nyésa. Haseup ngelun. Matak peurih kana panon. Cirambay.
Asur. Asur. Régang diasurkeun luhureun ruhay. Fuh....Ditiup tina songsong. Seuneu nu kakalicesan mimiti ngabebela deui. Hawa panas ngarambat tina tungtung-tungtung ramo nu didéangkeun 'na lawang hawu. Haneut. Mapay awak.
Dampal leungeun milu didéangkeun. Tel kana pipi. Deangkeun deui. Tel deui kana pipi. Haneut. Haneut pisan.

Di luar halimun ngeukeupan kebon entéh. Baal. Panon poé lain teu némbongan. Geus titis tulisna gunung mah tiis. Beuki luhur beuki tiris. Teu kudu maido, bongan hirup di pagunungan. Kudu diakalan, sangkan awak teu katirisan.

Teu kanyahoan budak datang, jug nangkeup ti tukang. Direret. "Ummi nangis?" pokna. Ngusapan cimata nu teu karasa ngeclakna. "Peurih, haseup, Dé," cekéng. Ngasurkeun deui régang kana hawu. Susuganan seuneuna hurung deui.