Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Ngalungsar ‘na Congo Simpé

Kénging Nana Sukmana
Dipidangkeun dina lapak 27 Juli 2014 22:38:16

(Ramadan 8)

“WILUJENG kantun….” Haréwos anjeun menodan tineung. Lalakon nu sajorélat ngaweuhan na langit batin. Lir gurat-gurat koas mulas amparan kanvas. Héjo saulas. Kayas koléas. Hideung kontras jeung bodas. Lalaunan panangan leupas. Aya nu ngagerel jeroeun jajantung nu mimiti pias. Anjeun nu tepung dina mangsa layung ngempur bet matak ngahelas.
“Leres ieu téh badé ayeuna baé? Apan tepang téh nembé kamari?” Kuring mencrong raray anjeun nu sumirat. Panon lup-lep neuleuman sagara ‘na jeroeun dada anjeun. Sumalasar ‘na dasarna. Sugan aya dumeling tresna nu ngahaja disésakeun dina sela-sela héman. “Leres, badé ayeuna baé? Naha teu tiasa sawengi deui? Apan carita urang teu acan parat?” Kuring ngarenghik. Tapi anjeun ukur malédog ku teuteup. Tingbelewer. Tingbeletak kana bilik lelembutan. Cur-cer jadi getih. Tuluy ngagaribleg jadi hanjelu. Sésa tatu nu can lita taun itu, nyanyautan ngakut nanah.
“Wilujeng kantun…,” ceuk anjeun méh teu kadéngé. Teuteup anjeun teuteup luas. Baluas nyiksikan peurih. Jep. Batin kacéot simpé. (26-07-2014)**