Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Geter Katompérnakeun

Kénging Nana Sukmana
Dipidangkeun dina lapak 22 Juli 2014 03:06:28

(Ramadan 7)

“KU naon sumping téh leuir?” Sora anjeun teugeug. Ngajeduk ka tungtung angen. Enya. Rumasa. Harita haté teu gancang-gancang ngarampa. Padahal apan saban tepung gé anjeun téh ngarérét déét ku kelét. Anéh. Ieu batin teu ieuh léah méréan. Imut anjeun anu meueut teu teusing jadi pangirut. Lelembutan kalah teuas ngabeletrak. Sabab pikir taun-taun kabaruang. Katalimbeng ku mamanis sarénghapan.
Poé ieu, Geulis, kuring lilir. Lelembutan gigisik sabada gulinggasahan. Gilig seja nalék anjeun. Najan layung geus aya luhureun gunung. Susuganan aya kénéh sésa rasa nu ku anjeun diselapkeun. Keur kuring. “Nampi kénéh?” Sora méh teu kadéngé. Awor jeung séahna rasa. Jempé. Ukur embut biwir anjeun, kumeleter. Héhérang mata nganaha-naha. Haté kalah asa diwewejét. Jajantung beuki rapluk. Boa panto beuki rékép.
Lila temen anjeun balem. Paroman beureum tambaga. Kongkolak patinggaréndang. Lir cihujan saclak-clakkeun. “Ku naon bet nyapirakeun? Sumping ‘na wanci lekasan?” Sora anjeun dumareuda. Panon beueus. Kuring ukur nahan rénghap. Haté rangsak. Kahanjakal ngabubulak. **(21 Ramadan 1435/17 Juli 2014)