Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Every Silver Lining

Kénging Nasrul Jatnika
Dipidangkeun dina lapak 16 Juli 2014 11:45:38

Geuning pasipatan manusa mah, ngagalur. Ngabenang pérak. Mo kacalétot. Nu melak paré tangtu kahamaan jukut, babagongan jsté. Sabalikna, melak jukut moal jadi paré. Melak bonténg panén bonténg, melak cabé panén cabé. Digumalindengkeun ti mimiti alip tepi ka iya. Ngéntépna matak ngarakacak. Nénjo tangkal hirup ngarandakah ka langit tujuh. Akarna meulit ‘na sapatala. Sugan Ambu bisa méré cicika ka uing? Sangkan puguh ari balik ka pajaratan. Apanan, maot deukeutna alah manan urat genggerong.

Jadi inget si Tumang, totopong jeung haté Ambu. Kumaha boa? Basa harita apal. Yén ati téh… Hampura. Darma nedunan panitah. Babakuna béakeun akal. Ruhak amarah pagalo jaradi ketak. Tapi anjeun lain Ambu. Sakieu geulisna. Satata jeung uing.

Lain Ambu, yakin. Najan sarua ngaranna, pamundut lain kieu. Jét pribadi, imah sisi basisir jeung saham pausahaan raksasa. Heug, najan waktuna saacan balébat. Moal weléh diakalan. Anjeun Sumbi, hayu jengkar. Ulah bumetah dina lagénda bihari. Lain geus purun jadi nu kadua?