Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Elmu Ajug

Kénging Mimin Wiati Tea
Dipidangkeun dina lapak 15 Juli 2014 07:14:49

Geus disasahatan ku mertua téh, sangkan kuring daék munggahan di imahna, sakalian jeung barudak nu dua. Malaur cenah, jeung salaki pajauh, da masih gawé di Arab. Rada horéam sabenerna mah, ka imah mertua téh. Tobat, lain ngéwa ka Ema, tapi eta, Si Uja, adi beuteung, sok baranggeureuh waé ka barudak téh. Teu kaop ulin di imah, cenah jadi pabalatak, ari ulin di luar, pajar téh sok ngaganggu pepelakan. Enya, da Si Eneng, anak kuring nu bungsu sok anjang-anjangan, bari ngeureutan dangdaunan, tapi da, dangdaunan nu geus murag. Pabeubeurang, Si Enéng, ngagolér wé dina lahunan, ku kuring diusapan tonggongna. Enya biasa, ari puasa munggaran mah da karasa meureun leuleus jeung laparna.
“Na, Enéng, meni siga kakara wae, puasa téh, sing kuat, tepi ka magrib!” Ceuk adi beuteung, teu kanyahoan geus aya dina lawang panto.
“Nya, Insya Alloh, Mang, Enéng kiat dugi ka magrib.” Kuring, mangnémbalankeun. Barang manéhna geus asup ka imah, méh waé kuring teu bisa nahan seuri. Atuh da, aya sakadang réméh,nu nyangsang dina kumisna.