Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Layang Kakasih

Kénging Nasrul Jatnika
Dipidangkeun dina lapak 14 Juli 2014 13:51:46

Ciling-cingcat. Antawis Makkah-Madinah. Bari teu weléh ngamalirkeun cisoca. Nepika ngagedat dina pipi. Rumasa loba dosa. Pabeubeurang, narima sacewir surat Ki Sobat. Nu dikirim ti médan laga.

“Anjeun, abdi dalem dua Tanah Suci, nyata. Dina ibadah ngan ukur léléwodéh. Taya ungguhna pipi céda, waruga kami mah tatuna tapak pedang musuh. Seungit kasturi nu sumeleber, éléh ku seungitna kekebul perang campuh. Saéstuna kandaraan nu dipaké zarah diantara dua Tanah Suci, batil kacida. Sab kandaraan kami mah dipaké ngagempur musuh ti janari kénéh. Syuhada..syuhada, moal paéh. Najan warugana pejét dicacag. Maranéhna ligar dina lahunan Rabb Nu Maha Rahman.”

Gep kalam. Trét nulis. “Kuring teu kuat saum teu batal-batal, solat euweuh istirahatna. Kudu kamana nyusul andika?” Burudul. Nu nuturkeun merul. Nepika layung magrib. Gumuruh. Kongkolak pinuh ku pasir, leuwi, sawah jeung tatanén. Parindah ka hiji Nagri. Nu dieusi kawani, tigin jeung seuneu. Kubah moncorong malencrong ngaléléwé jiwa-jiwa épés méér. “Panganjrekkan andika lain di dieu!”