Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Tarékah Indung

Kénging Bune Upik
Dipidangkeun dina lapak 05 Juli 2014 11:35:29

“Risna positip Profoundly Deaf 90 – 115 désibel. Tunarungu berat. Moal tiasa nyarios sacara verbal, wayahna kedah nganggo sign language kanggo paguneman sadidinten sareng hearing aids kanggo ngabantos pangreungeuna,” katerangan dokter lir gelap tengah poé éréng-éréngan. Awak rampohpoy. Gusti, cocobi téh ku abot geuning? Budak awéwé geulis, kumaha pikahareupeunana? Jaba torék téh pireu!

Gancang sadar, yén anak téh titipan Alloh. Uleng mikir, mun maké basa isyarat, kumaha gaulna? Naha nu diajak ngomongna bakal ngartieun ku cara pepeta? Di sakola, di warung, tangtu moal ngarti kabéh. Satékah polah nyieun kartu-kartu hurup maké gambar. Gambar béca ditulisan bé-ca, sakola ditulisan sa-ko-la, bari diajarkeun ngucapkeunana. Ku keyeng bari leukeun, Risna bisa ngomong ilaharna nu normal. Teu kudu pepeta, ngan kurang dangu wungkul, tapi ditarékahan maké alat.

Salawé taun teu karasa. Risna diwisuda, cum laude. Sarjana Teknik Mesin. Digawé di pausahaan, mingpin tujuhpuluh karyawan. Budak inklusi jadi éksklusif. Capé nu taya hinggana, leungit taya tapakna.