Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Fikmin Kuring

Kénging Bune Upik
Dipidangkeun dina lapak 26 Juni 2014 12:03:51

Ngahuleng, anteng. Nyipta-nyipta rupa-rupa kajadian, nu karandapan ku batur, oge ku sorangan. Lempeng, lebeng. Ramo ngulinkeun kibor, ngaréka-réka ungkara. Anggeus, dibaca. Kerung, délété. Késang mimiti renung nyurulung. Jurig? Ngayas? Sosial? Amarah? Nyastra? Naon nu kudu dicaritakeun? Uteuk pareum!

Aya nu nyelek ‘na angen-angen. Hayang kedal, hayang budal. Ramo hideng cumarita. Ngalalakonkeun eusining hate, acining rasa. Saratuslimapuluh, panceg. Dibaca sababaraha balénan. Klop, lelembutan nyatujuan. Monitor anteng diteuteup. Pikiran rus-ras kumalayang. Belenyéh, asa aya nu maturan. Bungangang, hate émprak. Naha geuning taya soraan? Nyorangan? Teu kungsi nyorang?

Rasa mingkin rosa, angin puyuh lilimbungan, gelap dordar handaruan, galura umpal-umpalan, hate ngagugudug jadi tsunami. Cimata ngagulidag, bedah jadi caah nu rongkah. Jadi wiati, jadi sagara, teu puguh rupa teu puguh rasa. Naha jadi pugag nembrakkeun rasa, tara-tara ti biasa?

Ngahuleng mingkin anteng, cimata teu daék saat. Aya nu nyeuit, nurih, peurih. Monitor jeung kibor, hampura nya. Teu wasa balaka. Fikmin kuring leungiteun rasa!