Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Jurig Cai

Kénging Mimin Wiati Tea
Dipidangkeun dina lapak 26 Juni 2014 11:42:52

Saminggu, tisaprak ngalahirkeun, Nyi Esih, gawéna ngan humarurung waé, kituna téh bari nyekelan beuteungna. Nu ngalongok ngan bati karunya wé, jaba salakina keur tugas ka luar kota deuih. Teuing saha nu mimiti néang, nyaho-nyaho geus aya Bah Karta, saurang dukun, dititah ngubaran Nyi Esih. Haseup tina parukuyan, geus minuhan rohangan imah Nyi Esih, nu teu sabaraha gedé. Bari neken-nekenkeun keris, kana beuteung Nyi Esih, Bah Karta ngomong ka nu aya di dinya, “Jurig cai …Jurig cai! Tah, diganggu jurig cai, matak beuteung nyeri téh!” Omong Bah Karta, bari teu lila, nyebrot-nyebrotkeun cai ka unggal juru. Nu araya bati olohok. Aya nu percayaeun, kana omongan Bah Karta téh, aya ogé nu henteu. Isukna, panyakit Nyi Esih, kalah beuki parna, malah maké jeung jejeritan sagala. Untung wé, ku Bu Lurah, dibawa ka rumah sakit. Soréna, karék kanyahoan, Nyi Esih, katerap panyakit infeksi kandungan.