Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Nu Ngagurat ‘na Kikisik

Kénging Nana Sukmana
Dipidangkeun dina lapak 24 Juni 2014 01:35:10

UNGGAL poé layar monitor dibuka. Méh unggal menit dipencrong. Sugan aya haréwos anjeun, Nay. Sora nu bisa ngajemplingkeun peuting. Sora nu bisa ngajemplangkeun beurang. Tapi, jajantung kalah rumahuh. Nu datang iwal kalangkang, sakolébat témbong gelor. Pireu, tapi sok rajeun ngaléléwaan. Saban carangcang tihang, uing gé sok ngalangeu dina jandéla. Ngarep-ngarep talatah anjeun. Sugan dipihapékeun ka angin. Lebeng. Haté kalah comrék. Uing teu sanggup, nananggeuy rosana rasa. Nu dikeput ku balébat. Uing geus bosen kikieun, Nay. Indung mah sok kalahka ngalimba.
Nyangkurah kénéh dina kongkolak mata, Nay, basa urang silih rahrahan kémba dina amparan kikisik. Anjeun ngagurat ku indung suku. Nulis ngaran uing. Tapi, sabot anjeun langah, tulisan gancang diidek. Da kawas film India, Nay. Kaleuleuwihi. Harita, anjeun ngaheruk. Aya angkeub dina héhérang panon anjeun. Tuluy ngeclak kana luhureun keusik basisir. Ayeuna uing karék ngarti, horéng éta téh gurat pamungkas. Poé ieu, uing ngarurat deui. Nulis ngaran urang. Dina tetengger anjeun.**