Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Don’t Touch Me Anymore

Kénging Nasrul Jatnika
Dipidangkeun dina lapak 19 Juni 2014 14:06:22

BMW beureum anggur nyuruwuk meulah ciibun janari. “Now and Foréver” maturan nyecep. Ngahaja, kaca mobil dibukakeun. Balik deui. Ka kota anjeun. Inget jaman maturan éndah. “Urang reureuh dina jaladri asih..”ceuk anjeun. Dihayukeun. Diayonan. Dina cinta nu sawawa. Lain tresna samanéa atawa asmara nirca. Tapi numuwuhkeun jiwa-raga. Hanjakal. Dijieun tanpadaksa.
“Kuring geus teu percaya ka anjeun.” Peunggas duriat ku ungkara panyakit. Pung. Ngalanglang jomantara, Mawa raheut. Peureus gudawang. Meupeus keuyang kana gawé. Dug-dug sek. Kasarumahan, maung jajaten.

Reg. Handapeun plamboyan kembangan. Gigireun saung. Najan geus rada robah. Henteu kapalingan. Di dieu tempatna. Jut. Wanoja diraksukan ahéng, nyampeurkeun. Beureum ngempur. Geulisna geueuman. Rey, bulu punduk carengkat. “Badé ka saha?” Béntés. Pok nyebutkeun ngaran. “Naha sami jeung ngaran abdi éta mah? Ieu téh…”bari nyebut ngaran. Kuring unggeuk. Kedepruk nyuuh.
“Hapunten, salam baktos ti pun Éyang. Surna upami salira sumping, pang dugikeun...” Bari ngasongkeun buku. Jilidna kucel. Dibukaan salambar-salambar. Kembang plamboyan muguran.Dibarung ngaruy meueusan.