Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Néang Raja

Kénging Nasrul Jatnika
Dipidangkeun dina lapak 17 Juni 2014 14:17:23

“Jiih, Kamana atuh Raja mubusna?” Prajurit baplang ngagantawang.
“Duka teuing. Sugan Ki Raksa apaleun?” Ceuk nu pendék dédépé.
“Hoor, kami mah, kapan bagéan jaga. Lain tukang ngarurug.” Ceuk nu begang nambalang. “Barina gé, najan apal, moal dibéjakeun. Kuriak katempuhan buntut maung.” Ngaharéwos.
“Heueuh, kituna mah. Apan urang kungsi sinembah ka Raja kamari. Asa teu hadé mun nyangkalak nu keur susah. Béngkok sembah kasebutna.”
“Édas, nu ditéangan lain Raja, tapi Prameswarina. Nu kawéntar démplon matak uruy pepeleman.” Ki Raksa sabalad-balad bati nyenghél. “Ieu paréntah Raja ayeuna. Tah, deuleu. Suratna. Dicap ku mangsi nagara. Can pati tuus. Bieu dibikeun ka kami.” Nu kumis baplang muncereng.

Tilu poé. Kokotéténgan ka saban panooban. Taluk. Prameswari jiga diteureuy bumi. Antukna, manggih mojang lenjang di lembur singkur. Diiwat. Laju didangdanan badis Ratu. Song dibikin. Tamba, minangkana mah. Gaganti jangga sapisan. Raja atoheun. Prameswari nu nampi warta di Kaputrén, ukur ngadilak. “Rasakeun engké..!”