Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Kebon Kosong

Kénging Mimin Wiati Tea
Dipidangkeun dina lapak 08 Juni 2014 21:34:04

Sakapeung mah, sok ngarasa jengkél. Kebon kosong, di gigireun imah, sok dijadikeun tempat pamiceunan runtah. Padahal geus ditulisan, maké papan, ‘DILARANG BUANG SAMPAH’. Tapi angger wé, éta nu mariceun runtah, siga nu teu barisaeun maca. Sigana mah peuting-peuting, miceun runtah na téh. Kebon kosong téh, nu bogana mah, tatangga kénéh, ngan milu jeung anakna, ngumbara ka Padang. Tungtungna mah, kuring ngontak nu boga kebon. Ceuk kuring téh, mun teu dipaké heula, éta kebon rék dipelakan. Untung na téh, nu boga kebon ngidinan. Poé minggu, kuring, bapana, jeung barudak, nyaeuran éta kebon. Mang Encu, dititah mageran kebon. Sugan, ari geus dipageran mah, aman tah, moal aya deui nu mariceun runtah. Kebon téh, dipelakan, cabé, terong, céngék, tomat, jeung oyong. Ngahaja, salaki meuli bibit na. Kuring sakulawarga, piligenti miara éta kebon. Teu karasa, geuning, nyaho-nyaho geus tingpelentung éta pepelakan téh, lila-lila mah, cabé, céngék,tomat jeung terong geus baruahan, oyong mah diparanggongan, buahna meni tinggulantung. Resep ningan, panén ti kebon sorangan mah. Lian ti kitu, deuih, bisa méré tatangga nu deukeut, jeung bisa méré ka nu sok ngadon miceun runtah di dinya.