Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Min Aina Laka Hadza?

Kénging Nasrul Jatnika
Dipidangkeun dina lapak 05 Juni 2014 18:30:02

Belewer..belewer. Batu sagedé peureup dibalédogkeun. Nu tarumpak kuda dipapaés raksukan gegedén, baralik deui. Pangbagéa nu teu perlu. Dékah ngan butuh basajan. Lain rék ménta-ménta barana. Beuki deukeut ka lawang saketeng. Nu ngajéngjréng ngareluk tungkul. Dipelong hiji-hiji. Alum. Untung dékah bisa nahan. Mun teu neuleu maranéhna panggedé wawakil-wawakil kami, geus diciduhan. Cucungah. Kuma wani ngagunakeun harta rahayat. Marukan rék kasima ku cangkang? Rét kana tulang domba jeung onta nu ngabarak belah katuhueun kuta. Ceg, dicekel hiji. Balati dikaluarkeun. Trét, dina tulang. Alif. Lung dibikeun ka Panglima nu tadi ngabagéakeun. Manéhna ngagukguk ceurik. Solongkrong, nu mikeun konci. Siloka sumerah, kana kawasa kami.
“Wilujeng sumping. Mugia tiasa nyekarkeun karaharjaan.” Dipelong. Tumungkul. Kalung karahibanana ngagulayun. Tina emas satengah sho. Dékah gogodeg. Lieuk deui ka réngréngan utusan, “Mun arilaing garuyang dina kaméwahan, naon bédana jeung Rahib kajajadén?”
Opat welas abad kalarung. Dina milénia kadua, dékah pindah ka Kontantinopél. Angger, nénéhan téh, Umar.