Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Ladang Tomat

Kénging Bune Upik
Dipidangkeun dina lapak 01 Juni 2014 15:13:11

Sumpena seuri badag bari nampanan duit ladang tomat, opat juta. Disérangkeun ku Juju ti jero saung. Gumasép salaki téh, gerentesna. Sumpena gagancangan ngajak balik. Datang ka imah saged dangdan, laju amitan. Rék ka kota, nyiar pangabutuh sapopoé, alesanana. Juju teu kaburu noél-noél acan kana duit ladang tomat, kabéh diringkid.

Geus saminggu nu nyaba taya béja. Pikiran Juju mimiti ngaréka-réka, moal henteu salakina ngadon rucah awuntah jeung wanoja kota. Nyel ambek, haseum budi waktu peutingna Sumpena datang. Babawaan ditunda luhur méja, teu loba carita géléhé dina risbang. Melong Juju bari sura seuri. Juju mingkin keuheul. “Mana duit téh Kang?” Sumpena teu némbalan. Reup peureum tibra naker. Amarah Juju ngagugudag, lir seuneu ngambeu bénsin. Yakin, salakina rucah. Gilig, linggis nu dipake tunjel panto di cokot. Gabres, gabres palebah dada Sumpena. Kerejet, Sumpena paragat nyawa. Juju ngahuleng, bingung. Rek kabur, ngarawél jékét Sumpena. Pluk, bungkusan leutik. Kongkorong, maké gagantél “Love Juju”.