Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Hikayat Ahum Nu Lega Kebonna

Kénging Maman Damiri
Dipidangkeun dina lapak 24 Méi 2014 11:06:40

“Deuk magawé mah madang heula,Hum...!”,carék Ambu Ratimah ka anakna. “Suméh,Embu...!”Carek Ahum singget bari ngagejlig muru ka kebon. Sadatangna ka kebon teu laju magawé. Ngadon dauk dina sasaungan. Hawa tasih karasa adem bubuhan isuk kénéh. Kurah-koréh kana kameuti nyiaran ududeun. Kelepus diudud. Haseupna ngawang-ngawang minuhan uteuk. Mawa kana jeroning lamunan. Karungsing jeung kakuciwa ngadadak narembongan. Rungsing ku uumuran nu mingkin ngolotan. Kituna téh bari tacan boga nu jaga pabéasan. Kuciwa ku Mang Arnasik kapi pamanna nu ingkar kana jangji. “Ulah hariwang nyiar pipamajikaneun,Rok... ! Si Empon anak Mamang nu démplon amun geus tamat masantrén deuk dikawinkeun ka dia. Ngan Mamang boga paménta. Kebon angar nu béh landeuh téa wayahna diinjeum heula lima usumeun. Jaga mun dia geus ngarumah tangga tangtu bakal jadi piimaheun dia duaan.” Kitu omong-omongan Mang Arnasik lima taun katukang. Ari buktina, kiwari Nong Empon ngan ukur dina sawangan. Ja deuk dikawinkeun ka bandar kalapa nu geus loba oncuna.