Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Gunung Baduy

Kénging Teh Zaneta
Dipidangkeun dina lapak 15 Méi 2014 20:17:14

Teuin geus sabaraha kali suku nyorodot. Jalan satapak leueur jasa. Tapi aing teu eleh seak. Sendal dialaan. Cangkiwing dijingjing. Leungeun katuhu pageuh nyekel iteuk. "Tuh nu itu gunung Baduy." Cek Ka Asep. Lieuk ka katuhu.
"Ari maneh keur naeun didinya?" nanya nu ngajak seuri disela-sela babatangan.
"Yeuh beh dieu san moto gunung baduy nu bagus mah!" Ceuk Ka Asep deui. Gasik nuturkeun ka tonggoheun jalan.
"Ari maneh nanaeunan ulin di luhur gunung baduy?" Nanya deui kanu ngagupayan dina tungtung dahan nu tingpelenod katiup angin. Tungturunan leuwih leueur. Susukan nu megatan jalan dikucuprak-kucuprak pake kaulinan bari tatabean. Sanajan bari sababaraha kali ngolesed, tungtungna tilu kampung kaliwatan.
" Sakedeng deui kampung Gajeboh." Ka Asep ngabejaan. "Di tungtung kampungna aya Rawayan." Ka Asep neruskeun omonganna. Enya bae. Pas di tungtung kampung aya cukang gantung nu lojor jasa. Tapi aing mah meuntas ciujung bari diakeup. Diakeup manehna. Nu tadi aya di gunung baduy.