Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Tangkal Balingbing

Kénging Mimin Wiati Tea
Dipidangkeun dina lapak 07 Méi 2014 00:02:56

Mimitina mah ema teu satuju, basa apa rék melak balingbing di hareupeun imah téh. Ceuk ema, sieun engké akarna ngaruksak tembok, tapi da apa keukeuh waé, hayang melak balingbing. Ema teu bisa kukumaha, basa apa melak tangkal balingbing di hareupeun imah.
Taun-taun geus kalarung, teu karasa éta tangkal geus ngajangkungan, cabangna ngarandakah. Kitu deui buahna leubeut pikabitaeun. Di handapeun tangkal balingbing, sok loba nu ngadon ngiuhan, utamana mah tukang dagang. Boh nu dagang baso, siomay, bajigur, jeung nu lianna. Siga nu geus maratuh, nu dagang téh piligenti ngariuhan di dinya. Mun nu daragang hayangeun balingbing, ku ema mah sok dihempekkeun. Atuh mun keur buahan, sok kabagi tatangga gé.
Tina tangkal balingbing téh ningan carita jadi manjang. Pernah ema meuli bajigur, naha atuh bet ditambahan, aya hui, rangesing atawa kulub suuk, basana téh, “Hatur lumayan Bu, sakedik, da abdi ge sok ngaraosan balingbing ti Ibu.” Atuh ti tatangga gé, aya wé rejeki téh.
Mudah-mudahan, apa tiasa imut ti kalanggengan, nyaksian balingbing pelak anjeunna téh ngaguratkeun kahadéan.