Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Sémah Keur Urang Lembur

Kénging Luthfi Izzatul Khairi
Dipidangkeun dina lapak 28 April 2014 19:47:45

Lembur Cimuncang haliwu. Lurah dagdag-dégdég. Saban kokolot ditepungan, ménta kamandangna. "Kumaha ari geus kieu, Ki?" Peuting harita, basa nepungan Ki Kuncén. Nu ditanya tibang ngahuleng. Katara dina pasemonna, ngemu kabingung nu rohaka.

Minggu mangkukna. Gunung
Pataka inggeung. Saprak Mang Kayong mawa béja. Di pamujaan. Aya dua manusa. Awéwé lalaki, keur silih tindih. Guley sajeroeun saung. Ngalambangsari. Nu
antukna nepi ka gancétna. Sawala warga dadakan. Hoghag pacéntal basa. Papada mikeun kamandangna. Ragot. Harénghéng. "Wayahna, pamujaan kudu ditutup, Ki! Moal pihadéeun keur balaréa," ceuk Lurah mungkes sawala. Saréréa sapuk. Laju isukna, méh sakabéh lalaki indit. Seja nutup pamujaan.

Poé Juma'ah. Wanci haneut moyan. Ki Kuncén ngadaweung di térlas imahna. Nyuruput cikopi nu ngebul kénéh. Sabot anteng. "Ki...! Cilaka ieu mah, cilaka!" Lurah datang bari ngaleleper. "Tadi peuting kuring kadatangan sémah!" pokna deui. Ki Kuncén rumahuh. "Puguh enya, ka kuring ogé hageuy. Ménta dibuka deui pamujaan téh cenah."