Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Teu Kahaja

Kénging Ade Satia
Dipidangkeun dina lapak 15 April 2014 09:53:32

Poé Minggu isuk-isuk, leuleumpangan ngajagjagkeun suku, bari nyeuseup hawa gunung anu masih kénéh beresih, karasa seger kana paru-paru anu geus lamokot ku rupa-rupa kokotor.
Teu ngahaja ngarérét ka Beulah ka tuhu, aya gedong sigrong, beresih, raresik. Panasaran nyimpang, lenga-lengo sugan wé aya nu bogana atawa patunggonna, maksud téh rék milu diuk, ngararasakeun kaéndahanana. Euweuh sasaha geuning. “Badé kasaha, Kang?” aya nu nanya, gebeg, dirérét ka tukang, ih geuning aya wanoja hérang, héhéhé.
“Mangga atuh lebet!” siga nu dihipnotis, kuring nuturkeun. Sup kana lawang panto, kaciri aya taman pikabetaheun, kaangseu seungit mawar tina awakna nu sampulur.
“Mangga Kang, ieu buku tamuna.” Kuring mukaan, hayang nyaho saha waé anu daratang ka ieu patempatan. Teu lila aya nu kaluar ti salahsahiji kamer, gajleng kana méja hareupeun kuring, nangtung bari cocorowokan “Lamun béas jeung béngsin hayang murah, pilih Udin ti partéy badé gawé. Hidup Udin!” Kuring reuwas nyempod na bujur wanoja tadi.