Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Diontrog

Kénging Mimin Wiati Tea
Dipidangkeun dina lapak 07 April 2014 14:21:12

Teuing ngimpi naon sapeuting, poé ieu, kuring diontrog ku batur salembur. Nu jadi sababna mah anak kuring, Pardi.
“Cing atuh Eha, warah tah anak téh! Ieu, kami keur leumpang diketepél, nepi ka benjol kieu!” Ceuk Mang Sadi bari ningalikeun sirahna nu benjol, sagedé endog puyuh.
“Punten wé Mang, ké ku abi ari balik urang warah!” Tembal téh, milu keuheul jeung éra ku kalakuan nu jadi anak. Mang Sadi ngaléos, bari jeung jamedud. Barang datang, ngahaja anak kuring sina dahar heula. Geus bérés dahar tuluy digeroan.
“…Jang, ku naon maké ngetepél Mang Sadi? Ema éra, tadi geus diontrog, tuh sirahna nepi ka bénjol!”
“Baé ah, jalma nu pedit kitu mah, tadi uing menta buah teu dibéré, nya enggeus wé, diketepél tina luhur tangkal rambutan.”Tembalna teu kireum-kireum.
Kuring ngan bati gogodeg, tuluy wé ngagelendut nu jadi anak. Sok asa kabayang wé kalakuan Mang Sadi, tong boroning ngala buah dina tangkalna, bét buah nu geus murag gé teu meunang dicokot.