Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Sanés Lutung Anu Kasarung

Kénging Ganjar Kurnia
Dipidangkeun dina lapak 24 Maret 2014 14:09:06

Nagara bancang pakéwuh. Parahu nagri méh tikelebuh. Pamingpin mancla ménclé teu boga pamadegan. Sanajan kulitna masih nyésakeun kulimis balas pada ngalétakan, kantong matana ngagayot ngabadagan: nyaghareupan kasusah. Anak buahna mimiti ngarancunan, naronggéngan.
Mangréwu Indrajaya jeung Purbararang, pamér kakasépan, pamér kageulisan, pamér kamonésan. Duit balas nganjuk ngahutang diawur, dijadikeun panyombo coblosan. Baliho dipasang dimana-mana, jangji - jangji diumbar.
Dihin pinasti, gunung nu lawas kuled, ngadéhém badag, ngapungkeun kekebul ka siklukna, ka jauhna. Rahayat rampang reumpeung kapeureungpeunan. Gigisik, pating jorowok, silih tanya: milih saha…milih saha. Aki Balangantrang nu linggih di patapaan, udar sila méré bongbolong :”mangkadé ucu, ulah kasarung ku tagogna, ku caturna, ku béréhanna…bisi – bisi anu dipilih téh, lampahna mah miyuni lutung”.