Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Kakarén Dunya Hideung

Kénging Aminta Zein
Dipidangkeun dina lapak 13 Maret 2014 14:26:48

Malem jumaah. Hujan ngecrek. Lalajo tipi waé bosen. Bus ka enggon. Pamajikan teu daék surti, anggot anteng nyo’o android. Ka luar deui, ninyuh kopi deui. Serebung haseupna nganteur kakeuheul. Ambek asa teu dilayanan. Teungteuingeun. Nyel, kaheneg marengan. Implengan nganjang ka alam tukang. Mangsa kuring ngajait nasib hiji awéwé nu anclub ka dunya hideung. Dedegan pantes. Teu éra dibawa ondangan. Babasaan handap asor. Soméah jeung akuan. Teg. Aya karep mileuleuheungkeun. Laksana kapiduriat. Kuring ngajodo jeung manéhna. Rada reuwas mimiti sapatemon mah. Bérés galungan. Sor méré duit limapuluhan, dua lamar. Manéhna sarua poho. Gap kana duit, laju nyiuman pipi. Nyéh seuri sorangan. “Hayu Kang!” Jikan ngagebah lamunan. Teu wasa jual mahal. Eusi calana geus nguniang titadi. Jebréd panto dikoncikeun. Meujeuhna anteng gagadil, jandéla aya nu ngetrok. “Buka panto!” Sora lalaki. “Kang, salaki datang!” Jikan ngaharéwos. Teu talangké. Bus handapeun ranjang. Ngalempréh. “Aéh, pan aing téh salakina.” Ngagerentes. “Marni....” Cekéng. Jleng. Sémah luncat.