Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Aya Ku Édas

Kénging Dadan Sutisna
Dipidangkeun dina lapak 16 Fébruari 2014 14:16:22

Nyi Édas, kasohor weuteuh peungkeurna. Éstu kasaksian pisan, ti mimiti salirana ngeusi matut istri, nepi ka asak hérangna. Ayeuna lenjangna awak satilas, mun leumpang harirup kabéh, semu-semu nangtang waas. Éta deuih, pengkuhna teu katulungan, umur maju ka salikur, can ngukur pibeubeureuheun.

“Hoyong bérés heula kuliah,” Nyi Édas ngurunyung, nangkeup buku dina harigu, ngajawab pananya minggu kamari. Ah, walonan klasik jaman primitif. “Tapi listrik mah kedah bérés ayeuna, da tos koslét deui!” pokna. Ukur ngarahuh bari unggeuk. “Raos nya, damel di PLN mah. Moal paur kasetrum,” manéhna meleberkeun seuseungitan sajeroning leumpang muru imahna.

Ngahaja dilila-lila. Instalasi dipapay ka unggal juru. Ngadeluk menerkeun nu geus bener. Di kamarna mesék kabel, sina bolégér. “Ati-ati, Kang...” dédéngéan dibarung ku rarasaan, lir aya nu naleukeum kana tonggong. Rey patingsariak, ngurunyud teu eureun-eureun. Beuki lila tambah nyaksrak. Leungeun napel nyekel kabel.

Samar-samar, Nyi Édas bangun nu reuwas, olohok tina jandéla.