Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Lalakon Cai

Kénging Dadan Sutisna
Dipidangkeun dina lapak 13 Fébruari 2014 02:29:54

“Tambihan sajuta deui nya, Om!” manéhna ngelol ti kamar mandi, melong lalaki nu nyéréngéh dina kasur. Cai tina sower nyeuseuh kokotor dina awak sabeuleugeunjeur, nguyumbang, nyéot kana liang pamiceunan. Éta cai nyangsang dina balong gigireun vila, leguk diinum ku akar caringin nu nyurungkuy tina gawir. Cai balong nyerep muru ka puhu, mapay tangkal, ngagolér lebah dahan nu dirimbunan mangandeuh. Bumetah nepi ka puluhan taun ti harita.

Hiji mangsa, angin puyuh lilimbungan, caringin rungkad ninggang ruruntuk vila. Cai lebah dahan saab ka langit, ngider kabawa angin, ngagulung jeung méga hideung. Cur jadi hujan di sisi kota, nyakclak kana tangki cai nu engab handapeun suhunan imah campernik. Wanci magrib, di éta imah, nini-nini cetuk dawuk dibéyéng awéwé buni. “Ema heula abdasna!” pokna. Nini-nini nyéréngéh, “Kumaha jampéna? Poho deui!” cenah. Leungeunna semu lilinieun, muterkeun keran bari gegerendengan. “Ari geus kieu mah, bedo wé meureun nya, bapa sia téh moal tulus ngawin aing?”