Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Tujuhjaga - Mumunggang Gunung Salahutu

Kénging Zenal Wahyu
Dipidangkeun dina lapak 13 Fébruari 2014 00:50:59

Wanci sareureuh budak, anjog ka Tujuhjaga, pos pangreureuhan. Tempat kémping. Reureuh. Nyanda na rangsel nu teu kungsi diudar. Langit lénglang. Bulan béngras. Béntang ngempur. Katara ti sela-sela tangkal rasamala. Seja nyusul babaturan ka mumunggang Salahutu. Gunung tengah pulo Ambon. "Awas ada suanggi", ceuk babaturan semu heureuy. Maranéhna miang tiheula. Kuring ngahaja mandeurikeun. Angin peuting nurihan. Méga paudag-udag nyimbutan bulan. Gebeg. Asa dikorowot jajantung. Di gigireun aya wanoja nu sarua nyarandéan rangsel bari ngalungsar "Abang mo ke puncak juga ya?" Ukur unggeuk. Masih ngembang kadu. Na ieu suanggi téh. Tapi? Geulis kieu. "Saya Nony" ngasongkeun leungeun ngajak wanoh. Lima menit laju. Sabari nuturkeun léngkahna nepikeun kanu dituju, sirah dipinuhan éta cawéné nu jiga ragrag tina Kiara. Teu ilang jinisna najan bari ngagandong rangsel gedé gé. Deukeut ka janari leutik, nepi kanu dituju. Mumunggang Salahutu 1.089 mdpl. Nony dimana, gerentes téh. Panan cikénéh leumpang hareupeun.

ctt:
Suanggi teh sabangsaning jurig awéwé atawa kunti nurutkeun mitologi urang Ambon