Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Bulan Ragrag

Kénging Rinto Variasirias
Dipidangkeun dina lapak 08 Fébruari 2014 11:24:43

Koléséd, turun tina enggon réyod. Anéh? Aki Rudin anu gering ripuh téh bet bisa leumpang? Jut , turun ti imah muru sumur sisi kebon. “euleuuh… bulan ragrag?” Aki Rudin ngarendeng nempo kana jero sumur. Luak lieuk. Gep, kana timba. Golosor diturunkeun. Timba ngait kana batu sisi sumur. “Geuuuh… beurat kieu bulan teh?” jengkang aki Rudin tijengkang. Tali timbana pegat balas dibedol satarikna. “Keun baé déwék mah labuh ogé, asal sia salamet!” Ceuk aki Rudin bari melong ka langit. Bulan di langit kakalicesan. Pluk, ragrag kana tunjangeun. Bulan peupeus mancawura, cahayana mawur kamana-mana. Beuki lila beuki caang. Cahayana beureum minuhan jagat. Cahaya bulan ngarungkup aki Rudin. Karasana panas liwat saking. Aki Rudin ngocéak euweuh soraan.”Kahuruan!Kahuruan!” Lembur anu simpé ngadadak geunjleung. Sora ting corowok patémbalan jeung sora kohkol. Jalma-jalma bur-ber marawa cai. Seuneu leuwih gancang tibatan nu mareuman. Imah butut sisi lembur béak kaduruk jeung nu nyicinganana.