Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Hong Nam

Kénging Aminta Zein
Dipidangkeun dina lapak 07 Fébruari 2014 10:32:59

Ceuk Béja, Thailand téh hiji nagara Asia Tenggara anu teu pernah dijajah ku nagara mana waé. Ceuk béja ogé, urang Thailand mah kukuh pengkuh kana adat istiadatna. Basana gé rumit. Kaparengkeun hiji mangsa kuring pelesir ka ieu nagri. Sakumaha biasa, sapanjang ngurilingan tempat anu geus ditangtukeun, petugas pramuwisata ngagorolang nerangkeun sagala rupa ngeunaan potensi wisatana. Pon kitu ngawawuhkeun basa sapopoe. Ngan nu katéwak téh ukur kecap ‘sawadikra’ nu hartina ‘hatur nuhun’ khusus keur lalaki, jeung ‘sawadikah’ hartina sarua ngan pédah khusus keur awéwé. Ngarasa bisi kuma onam kuring nanya ari kamar mandi naon basa Thai na, manéhna ngajawab “Hong Nam.” Kuirng ungut-ungutan, ceuk pikir méh gampang mun pangseng ditempat umum. Diparengkeun pisan, waktu rombongan diabur sina baralanja, karasa aya nu ngusial. Inget kénéh, Hong Nam pibasaeunna téh. Yakin. Belenyeng nanya ka petugas kabersihan. Nu ditanya kalaka molohok. Padahal asa geus bener ngomong téh “Punten, dupi Hong Nam palih mana?” Cekéng.