Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Pigura Nu Mérékplékan

Kénging Nana Sukmana
Dipidangkeun dina lapak 09 Januari 2014 15:20:21

UING jujur. Sakapeung manéh sok ujug-ujug ngahintul dina tungtung ingetan. Terus ngabokéran deui gegedoh rasa nu geus ngagibleg. Taun-taun. Mun geus kitu, uing ukur bisa ngarenyu meueusan. Tuluy neureuy ciduh nu sok dumadakan peuheur. Lelembutan mah sataker kebek gigideug. Nyieuhkeun peureundeuy manéh. Ngépéskeun haroshos manéh nu harita paudag-udag jeung séah basisir.
Kawas ayeuna. Mangsa uing hual-hiul. Manéh ujug-ujug ngagéléhé dina cileuk peuting. Ngaborétékeun deui rupa-rupa céda. Dina rupa-rupa léléwa. “Masing kalah kumaha ogé, galura mah biheung pukah ti sagara,” ceuk manéh. Bari léléndéan deui dina mamaras nu geus réngat. Taun-taun. Tapi cara sasari, rasa ukur wasa kumalieus. Nyingkahan héabna ambekan manéh nu beuki ngagarajag.
Janari leutik. Uing anteng kénéh melong potrét manéh. Bruh-bréh deui. Harita. Urang papada malidkeun geugeuleuh dina gulidag budah nu hangru. Ayeuna kaangseu deui héokna dina pigura tineung nu geus mérékplékan. Potrét uing. Potrét manéh. Samar-samar robah jirim jadi anjing. Laju, hawar-hawar aya nu nyungungung. Jeroeun dada.**