Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Mirun Seuneu

Kénging Ganjar Kurnia
Dipidangkeun dina lapak 05 Januari 2014 08:00:22

Duka geus sabaraha milyar pamaréntah ngaluarkeun duit pikeun penyuluhan kaleuweungan. Cenah ulah diranjah, bisi kitu – bisi kieu. Rahayat ogé ngalarti. Lamun dibandingkeun jeung maranéhna anu ngabukbak yutaan héktar di Sumatra, Kalimanatan jeung tempat séjénna, saenyana teu sabaraha. Ngan ukur keur suluh. Éta ogé, ayeuna mah geus saladar, iwal ti anu kapaksa.
Dina mangsana piseuneueun kudu diganti ku minyak tanah, rahayat sami’na wa ato’na. Atuh cenah kudu diganti ku gas, ........ tumut, da minyak tanahna ogé teu aya di kieuna.
Salian ti tabungna sok ngabeledug, beuki dieu harga gas téh beuki undak. Jaba barangna sok tara aya.
Inget kana cenahna para ékonom, yén kiwari téh geus asup kana mangsa révolusi ékonomi kréatif, rahayat néangan akal pikeun ngaganti gas. Hui…..hui, saur manuk rampak.. Instalasina dimana? Beuteung wé, teu kudu ngamodal ceuk nu séjén. Hiji gagasan anu inovatif jeung pro lingkungan. Uji coba dilaksanakeun, hasilna kacida nyugemakeun. Salian ti bisa ngurangan résiko dapur, aya ajén tambah (value added) séjénna: jadi Daérah Tujuan Wisata anyar. Mirun seuneu dina buj-buj. (GK050114)