Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Si Janggot Ngambay

Kénging Lucky Bachtiar
Dipidangkeun dina lapak 31 Désémber 2013 20:11:10

Ditanya umur mah teuing sabaraha ratus taun kuring téh, da ieu wé janggot geus rambay nepi kana taneuh. Tara incah balilahan. Titis tulis ti ajalina kuring mah ukur bisa ngajegir lir munara. Srangéngé, angin, cai, jeung taneuh nu salawasna nedunan pangabutuh. Arinyana nu haát ngarumat diri kuring. Tampolana manusa sakapeung mah aya nu deleka.

Sababaraha ratus taun ka tukang kungsi kuring ampir ajal. Gara-gara anak raja nu hayang nyieun istal ngalindih tempat kuring ngajega. Ngan untung bolay ku sabab inyana kaburu perlaya katandasa ku Walanda. Perang rongkah nepika karaton burak bubar patulayah. Ancur lebur sakabéhna ngan nyésakeun ruruntuk wungkul. Kuring mah salamet.

Kiwari kuring milu nyaksi obahna jaman. Jalma-jalma laluasa datang ka ieu patempatan. Samalah nepika kirik ngincid pikeun kiih palebah korsi sang prabu baheula merenah. Teuing nepika iraha kuring hirup. Dilakonan wé sok sanajan kaayaan geus teu éndah siga bihari.