Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Jeruk

Kénging Aminta Zein
Dipidangkeun dina lapak 24 Désémber 2013 15:24:36

Najan hirup gedé wibawa. Ku saluhureun dihargaan, ku sahandapeun diajénan. Kolot ngéso, budak éra, deungeun-deungeun mikadeudeuh, kulawarga mikanyaah. Tapi palebah ku tukang jeruk, haté asa diléléwé. Asa dilejokeun. Nipu teu euleum-euleum. Aing téh pajabat nagri. Rumasa kabita ku marulusna jeruk nu ngajajar minuhan lapak. Meuli sakilo sanggeus nu dagangna ngomong yén jeruk téh amis. Can wani muka bungkusan, ceuk pikir ngarah dipurak bareng jeung barudak katut indungna. Nempo si bungsu keukeureuceuman, basa jeruk mimiti diasaan, kuring panasaran. Belewek tilu kangkot, ngan ukur nepi kana elak-elakan. Teu wasa neureuyna. Teu talangké. Jeruk anu geus dipurak, diasupkeun deui kana kérésék. Biur muru nu dagang. “Cik Mang, meni kacida teuing, jeruk haseum disebut amis?” Jeruk, satengah dialungkeun. Nempo kuring popolotot manéhna ukur olohok. “Cing balég hirup téh!” Ngadua kalian nyentak. “Kunaon ari Bapa bet amek-amekan? Bapa mah ngan ukur meuli sakilo, tuh kuring mah tilu karung haseum kabéh.” Pokna. “Permios atuh.” Cekéng.