Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Ujang Bedog 13: Panineungan

Kénging Yayan Bedog Supriatna
Dipidangkeun dina lapak 28 Novémber 2013 21:00:18

Pasosoré di téras hareup imah, kitab kandel kedeplik dina lahunan. Ras inget lalakon puluhan taun ka tukang, mangsa maguron di padépokan.
Geus méh tilu taun mondok bet tacan kénéh baé diajar ulin bedog nu kawentar ti éta padepokan. Kadon dititah macaan kitab sastra jeung pangobatan. Unggal poé dititah tétérékélan nigasan dahan garing keur pisuluheun, kalan ngala kalapa nu tangkalna jarangkung. Matak horéam maguron téh mun lain seja tumut kana wasiat nu jadi bapa mah.
Taun ka opat kakarak diajar jurus ngulinkeun bedog, maké bedog kayu-kayu acan!
Taun ka genep, basa dianggap geus manjing ulin bedog, guru ngawariskeun kitab pusaka. Rerencepan. “Omat ulah digunakeun sambarangan!” guru ngawasiat. Kitab anu kandel jasa, jilidna hadé, tina kulit sato sigana. “Teu pindo damel..seja diéstokeun,” kalayan ajrih ditampa. Méméh disuhun, judul kitab dibaca: “KAMASUTRA”