Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Patamanan

Kénging Prayoga Adiwisastra
Dipidangkeun dina lapak 22 Oktober 2013 20:41:40

Saenyana mah teu ngahaja. Bras, dua jalma anjog ka hiji palataran tengahing leuweung. Palataran nu mirupa patamanan. Marakbak kekembangan turta jujukutan saamparan.
"Pasti taman ieu aya nu ngurusna. Teuing ku leukeun, tepi ka bisa jadi taman nu éndah kieu." Ceuk nu dikaos bodas.
"Ah, ieu mah éstu leuweung baé. Taya nu ngurus." Témpas nu dikaos beureum.
Awahing ku panasaran, duanana tuluy ngadegkeun ténda. Tuluy masang pager kawat listrik. Sapeuting jeput duanana tugur di éta patamanan. Tapi tepi ka isukna, pager kawat listrik teu baé ngeleter, turta teu kapireng sora nu kapitapak listrik.
"Ana kieu mah, atuh naon bédana nu teu bisa katingali jeung nu euweuh?" Ceuk nu dikaos beureum.
"Kuring yakin, ieu patamanan angger aya nu ngurus, ngan baé teu bisa disungsi ku panca indera." Nu dikaos bodas ngeukeuhan pamadeganana.
Sedeng jujukutan beuki ngémploh, turta kekembangan terus mangkak ngarandakah.