Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Rénghap Paturon

Kénging Dadan Sutisna
Dipidangkeun dina lapak 08 Oktober 2013 11:57:32

Pabuburit, dina halodo nu keur ngahodhod, Artili ngajleng ti lebah caringin nu ngureb awakna satengah abad ka tukang. Langgéor mirupa mojang disinjang-kabaya. Di hiji apartemén, Asitya ngagebeg katatamuan karuhun. Duanana tuluy uplek. Lalakon saratus taun ditambul sapeuting jeput. “Rasa neuteuli rundayan urang, bakal dipungkas ku hidep. Masing hasil. Tujuh turunan geus kasorang!” cék Artili méméh mulang ka astana.

Isuk-isuk, dina ngijih nu keur mijah, Sudira luncat tina kiara nu ngarungkup awakna satengah abad ka tukang. Gandeuang mirupa jawara dipangsi-diiket. Di imah kontrakan, Santana ngarénjag kadatangan sang rumuhun. Duanana terus galécok. Carita saabad dihanca nepi ka beurang. “Caringcing rundayan urang, bakal ditutup ku hidep. Masing iatna. Tujuh turunan geus méh lekasan!” cék Sudira méméh mubus ka kuburun.

Hiji poé, di paturon nu disaput puadé, Santana neuteup Asitya. Duanana taki-taki. Rénghap panjang silih udag.