Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

BÉlkudubÉlwÉlwÉl

Kénging Lucky Bachtiar
Dipidangkeun dina lapak 28 Agustus 2013 08:38:25

Sajinis mahluk nu nelah bélkudubélwélwél gentur tatapa nepika 500 taun jangkep dina peuting éta. Ku keyengna nya turun gandamramo, "Hei mahluk, anjeun ku Kami rék diganjar. Sebutkeun hiji paménta naon waé, Kami bakal nedunan !"

Bari curinghak bélkudubélwélwél ngajawab, "Kuring hayang Nu Maha Kawasa leungit teu kudu aya. Sangkan sakabéh mahluk bébas laluasa !"

Ceuk gandamramo, "Hadé, ti mimiti ayeuna Nu Maha Kawasa moal aya deui mungguh anjeun !" Atuh ngan barasat wéh aya cahaya nu nyamber ka bélkudubélwélwél. Les ragana leungit tanpa lebih ilang tanpa karana saperti nu can kungsi diciptakeun.

Alam nu nyaksian ngagerentes, "Enya, Nu Maha Kawasa moal aya deui pikeun bélkudubélwélwél nu ilang sacara sampurna. Hmmm !"

Ku kajadian éta, nepika kiwari euweuh mahluk nu disebut bélkudubélwélwél.