Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Peuting Kasumba

Kénging Dadan Sutisna
Dipidangkeun dina lapak 15 Agustus 2013 02:40:47

"Bapa..." ukur sakitu nu kapireng téh. Sada sora bedil nu nyelap dina simpéning peuting. Nining tungkul kénéh. Wedakna sarérang kawung, ngelemeng lebah pipina. Siga sumirat bulan nu ngajak lunta. Duaan patungtun-tungtun. Anjog ka jalan tarahal. Nya netek nya gurawés. Mimiti ngahégak. Dungdeng pikir méh dina unggal hambalan. Nining ngojot embung milu. Teu kalis ku diupahan yén késang gé aya tuusna. Semu merod sajeroning nincak sakur tétécéan. Duaan. Asa rék muru ka hiji imah nu boa aya di mana.

"Énggalkeun, Jang!" aya nu nepak taktak. Ngarénjag. Téténjoan ray-rayan deui. Rét ka sakuriling bungking. Reyem-reyem nu genepan ngajanteng kénéh. Rajeg nyekel bambu runcing dibarung panon iatna. Karek engeuh. Horéng jempol aya nu nyekelan. Nining beuki tungkul. Biwirna galinggem kasumba. Boa ngarenyu kagugu. Atawa nyeri ku diri. "Urang lakonan," haréwosna peuting kamari. Nyobaan negerkeun karep. Kapireng deui nu ngagerendeng: "...ka Nyi Nining anak teges Bapa, kalayan maskawin, kélébét beureum bodas, dibayar kontan!"