Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Katambias (2)

Kénging Nana Sukmana
Dipidangkeun dina lapak 14 Agustus 2013 01:51:28

LALAKI kuru. Awakna ragas. Mancuh luhureun batu basisir. Ngeupeul ranggeuyan handeueul. Dina handapeun rambisak purnama. Geus mangpirang-pirang taun lilana. Beungeutna haropak dihakan mangsa. Nganti jirim anu leungit. Ragamang, kana dadana anu beuki ngewag. Aya hinis nurih atina. “Antéh...!” gerendengna. Sorana gumeter. Awor jeung jumelegurna ombak. Lalaki kuru. Ranggah. Ngabagéakeun bulan.
Purnama carindakdak. Meungpeunan beungeut ku méga. Hiji mojang tumungkul alum. Dina kikisik. Taktakna endag. Inghakna lus-les kasaweur ku séah ombak nu beuki manting. “Hampura Akang...!” Si Jajaka dumareuda. Ngalungkeun paneutep ka tengah laut. Nyi Mojang ngejat teu ngusap birit. Ngagedig ninggalkeun jerit basisir. Lalaki kuru tibang gogodeg. Ciduhna karasa pait.
Basa angin sagara motah. Jajaka disasaak ombak. Lalaki kuru tibang ngalieus. “Harianeun teuing kadar, misahkeun anu keur asih. Kembang nganggo dihalangan, ditundung ku indung peuting....” Panonna nutur-nutur bulan nu beuki pias. Hawar-hawar aya sora gumalindeng. Tina sela-sela balébat. “Jungjunan, badé dugi ka iraha?” pokna. Rumpuyuk, nyuuh. Lalaki kuru tibang ruménghap.**