Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Nu Amitan Maleman Takbir

Kénging Nana Sukmana
Dipidangkeun dina lapak 11 Agustus 2013 23:09:39

MALEM salapan likur, salawé taun katukang. Manéh ngajanteng hareupeun. Sanggeus salapanlas taun teu tepung. Dedeg tegep. Sorot mata ngala ka bapa. “Abdi mios heula. Fitrah mah engké ku abdi,” ceuk manéh bari ngarangkul. Awak manéh karasa tiis. Kawas mucicidna peuting ieu nu dibarengan ku cihcir. Dampal leungeun manéh baseuh. Dumarégdég. Peuting éta, Ema nyileuk. Parat nepika beurang. Nungguan manéh nu jangji datang saméméh meleték srangéngé. Jang, sangu congcot ditumpangan kanarén, karesep manéh. Ngajajar, aya salapan. Geus barulukan. Euweuh nu ngaganggu. Ema gé teu wani noél. Kitu amanat jenatna Bapa manéh. “Omat ulah dipondah. Anak urang téh teureuh karuhun!” Nongtoréng kénéh. Malah saméméh les, kecap éta kedal deui tina biwir Bapa manéh. Dipungkas takbir pamungkas. Ieu congcot kasapuluh. Haneut kénéh pisan.
Jang, saban aya jajaka ngaliwat, haté Ema sok ruménjag. Nyangka manéh datang. Teu karasa, ayeuna geus tanggal salapan likur deui. Tah, sora dulag ngajak lebaran. Ema mah can mayar fitrah.**