Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Katambias (1)

Kénging Nana Sukmana
Dipidangkeun dina lapak 09 Agustus 2013 08:44:19

“NYANGGAKEUN!” ceuk anjeun bari nanggeuy dua jajantung. Ngempur lir purnama. Ramo anjeun kumeleter. Ngendagkeun rasa nu mangtaun-taun ngarangrangan. Tapi raga teu gancang-gancang nampanan. Lelembutan anggur ragot silih talék. “Antéh? Anjeun éta téh?” Taya kecap anu kedal. Némbal ku sorot cangcaya. Kawas harita. Basa anjeun ngejat jeung Candramawat sabada diri balaka.
Jungjunan, teuteup masing teleb. Gurat-gurat tresna karahaan. Ku getih garing tina raraheut mangsa. Ti saprak anjeun nigas kapanasaran. Haté gorowong. Diri jadi rorongkong. Éndahwarni henteu daya mupus tresna. Kuring ka anjeun. Ranggeuyan imutna nu nyarakclakan tina saban mamanisna, teu bedas nyangcang asmara nu ngabebela. Anjeun. Nu neukteuk anggeus ku kemba.
“Nyanggakeun!” ceuk anjeun deui. Dua jajantung bet beuki ngempur. Mabra tanding purnama. Tapi cangcaya beuki kerep ngagaréndang. Na panon anjeun nu hérang. “Nyanggakeun sadaya-daya. Taun-taun ngeput semu. Ayeuna mangsa bedahna!” Gap, dua leungeun pataréma. Kuring. Anjeun. Gumulung jadi cahaya. Mumbul ka wiati. Jleg, nincak bulan. Raga anjeun tulang-taléng. Ngumpul. Ngarunggunuk.**