Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Dipirig Takbir

Kénging Ganjar Kurnia
Dipidangkeun dina lapak 04 Agustus 2013 07:11:29

Getih aing getih Sunda nu ngocor jauh ti sungapanana. Uteuk aing uteuk Sunda anu geus ngagolontorkeun idé jadi tulisan, tulisan jadi saémbara, saémbara jadi hadiah. Uing tokoh anu diidéntifikasikeun jeung Sunda. Tapi anak pituin?; najan sarua jabrigna, leuwih kukulonan. Uing anu sok ngarasa tengtrem dingékngékan, dijentréngan asa ditonggéngan ku musik cadas anu cenah modérn.
Peuting lilikuran, sora sapéker di kamarna kawas neumbagan haté ku guludug. Uing asa diusir. Nahan kasedih, khalwat ka lembur aki nini balangantrang.
Poho poé ukur munajat. Hiji peuting, antara ngimpi jeung beunta, hawar-hawar kadéngé sora anéh ti jauhna. Tabeuh musik kulonan, kawas adu manis jeung tarawangsa, jeung jentréng. Suku nuturkeun jolna sora. Awak réfléks ngaréngkénék nuturkeun wirahma. Dina samarna subuh, katinggali aya jalma sarimbagan anu sarua keur ngaréngkénék. Beuki deukeut, beuki atra. Si jalu. Barang gok, tatabeuhan eureun, diganti ku sora dulag. Babaturanna anu keur ngariung langsung takbiran. Si jalu ngagabrug, tuluy nyuuh kana lahunan.