Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Tongkol

Kénging Mang Dadan Dania
Dipidangkeun dina lapak 02 Agustus 2013 20:46:41

“Sakeureut lima ratus, sapuluh opat satengah”
“Mésér dua puluh keureut, angsulanna kana bubuknakeun!” kuring ngasongkeun duit sapuluhrébuan. Mokaha bubukna dibéré loba, leuwih loba ti pindang keureutna. Bérés meuli pindang balanja lauk hayam jeung kaperluan séjénna.
Datang-datang bubuk pindang langsung digoréng ku jalantah, angkanan téh jangeun buka barudak di imah. Pindang keureut mah disimpen dina kulkas, moal waka masak rék ngaguis heula dina mesin cuci. Basa rék moékeun seuseuhan anu eumeul-eumeul, di palataran loténg anak dunungan keur maraban ucing kameumeutna.
“Resepeun pisan geuning Bi ari digoréng heula mah.” anak dunungan nyarita bari anteng maraban ucing satilu-tilu. Kuring ngagebeg sabab anu dipaké maraban ucing téh bubuk pindang bawaeun balik. Parandéné kitu, kuring unggeuk bari haté medenghel satengah ngarakacak.
Pasosoré dunungan ngawadahan sangu sarantang, lauk hayam dua keureut, tahu jeung deungeun séjénna bawaeun balik. Kuring nampanan dahareun anu dikérésékan, terus pamit.
“Bi sakalian bawa pindangna da ceuk si Asép, ucing mah geus diparaban.”