Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Duit Sakarung

Kénging Jordan Kurniawan
Dipidangkeun dina lapak 01 Agustus 2013 10:54:21

Taun 1994. Di gunung nagrak. Harita, guyur aya nu manggihan duit sakarung. Duit ghoib, cenah. Jelema pada ngadeugdeug. Panasaran. Hayang ngabuktikeun bener jeung henteuna. Nempo jelema sakitu ngaleutna. Kuring, karék balik sakola harita téh, jadi ngilu panasaran. Hayang apal. Buru-buru ngudar sapatu. Mapay galengan nu karék meunang mopok. Muru ka gunung nagrak.
Tepi ka gunung. Luak-lieuk. Tatanggahan. Susuganan aya nu ngagantung. Boro-boro. Mulanyun. Nu aya ukur kandang meri jeung endog kacingcalang lima siki. Bucat. Bau. Mabek jeung bau haseum jelema nu pagelek-gelek hésé usik. Gunung nagrak, harita, teu béda ti Ka’bah nu dikurilingan ku réwuan jelema. Rabul ti mana-mana.
Taun 2013. Gunung nagrak, salin rupa jadi perumahan. Gunung nu jiga Ka’bah téh, kiwari kari waasna. Basa ku kuring dicaritakeun ka satpam nu jaga di dinya, baheula di dieu kungsi guyur aya duit sakarung. Satpam téh kalah seuri ngagakgak. Pokna téh, “Enya, geus jadi pérum mah, duitna leuwih-leuwih ti sakarung”